Wat we doen

Webdesign is de kern van imagomedia en is ook het kruispunt waar alle andere disciplines elkaar ontmoeten, het web is intussen een ware multimediale belevenis geworden. De zaken die we hier ook promoten, voornamelijk grafisch ontwerp en multimedia, doen we er niet zomaar bij, maar zijn ook essentiële bouwstenen van een goede website.

Het moet niet alleen werken en iets communiceren, het moet er ook mooi, praktisch en duidelijk uitzien, met een krachtige layout die refereert naar de bedrijfsstijl.

imagomedia doet dan ook niets liever dan het bouwen van volledige websites, van wit blad tot volledig functionele websites waar gebruikers op een transparante manier aan hun info geraken, zij het tekst, beeld of video of het bestellen van het gewenste produkt.

Start to design

Elke opdracht wordt gestart met een goed gesprek met de klant, immers wat zijn zijn doelen, wie is de doelgroep van de website, en wat wil men bereiken ? Is een website wel het ideale medium ? Heeft men zelf al nagedacht “wat” men wil communiceren en/of hoe, of hoe kunnen wij hierin meedenken.

Hierna wordt de ontwikkeling gestart met enkele schetsen, schema’s en wireframes, die na controle wordt bijgestuurd, en weer gecontroleerd, en weer bijgestuurd tot alles precies past.

Structuur

De structuur van een website is als de fundamenten van een huis. Zeer belangrijk omdat hier alles op rust. Dit deel wordt goed uitgewerkt alvorens de funky flashy stukjes in te passen. Hier worden belangrijke keuzes over functionaliteit en navigatiemogelijkheden gemaakt. Een goede planning is daarom ook noodzakelijk vooraf zodat men nadien niet voor verrassingen komt te staan.

Inhoud

De inhoud van uw site bestaat uit tekst, foto’s, video, logo’s, getuigenissen, plannen, schema’s, etc etc.. Ook bij de aanmaak van deze componenten biedt imagomedia U desgewenst ondersteuning. Communicatie-advies beperkt zich niet tot de technische ontwikkeling alleen.

Voor copywriting doen we een beroep op gespecialiseerde mensen waar we vaker mee samenwerken, en indien er meer talen nodig zijn van een brochure of website, kan ook beroep worden gedaan op een gespecialiseerd vertaalbureau.

Promotie

Uw site maken is één ding, bezoekers krijgen een ander paar mouwen. Veel mensen gebruiken zoekmachines om hun weg te zoeken op het internet, dus is het belangrijk dat uw site ook gevonden wordt. Sowieso wordt correcte valide code gebruikt om de site te programmeren (dit lijkt misschien logisch, maar weinigen houden zich aan de geldende standaarden), en daarnaast hebben wij genoeg kennis van SEOzoekmachine-optimalisatie – om een deftig scorende site te bouwen. Ook bestaande sites verbouwen en optimaliseren voor een betere ranking is een mogelijke opdracht waarvoor U imagomedia kan inzetten.

Daarnaast zijn er nog wel mogelijkheden om uw site verder te promoten, via online of offline promotie.

Vraag meer info hier.

Updates

Imagomedia bouwt uw site standaard mét CMS, afkorting voor Content Management System, oftewel Inhoudsbeheer systeem. Zo kan U makkelijk inloggen en de informatie van uw site aanpassen en vernieuwen. Zelfs het uploaden van foto’s, video’s e.d. kan hierin gebouwd worden. Elk project wordt afzonderlijk bekeken en de nodige modules worden ingebouwd en geconfigureerd voor uw specifieke site. Erg handig en gebruiksvriendelijk en zo publiceert U uw nieuws wanneer U wil. Wij zorgen voor een opleiding vooraf en de nodige documentatie.

Daarnaast kan U desgewenst ook beroep doen op een Service-pack waarmee U op geregelde tijdstippen uw updates doorgeeft zodat imagomedia die voor U uitvoert. Nog makkelijker.

Hosting

Uw website heeft uiteraard ook een fysieke plek nodig op het internet. Sinds enige tijd heeft imagomedia eigen hoog performante servers waar uw site een plek kan krijgen. Alle functionaliteiten zoals e-mail adressen, ftp-accounts, database, backups e.d. zijn voorzien en de pakketten zijn flexibel uit te breiden. Meer gedetailleerde info hierover volgt.