Close

7 Professionele webontwerptips voor een snellere website

Zelfs als u een websiteontwerp maakt dat het wachten waard is, zullen bezoekers met een lage downloadsnelheid waarschijnlijk niet blijven hangen. Dus hoe kunt u ervoor zorgen dat de tijd aan uw kant staat? Let goed op zeven professionele webontwerptips om een ​​website te maken die uw bedrijf niet zal vertragen.


# 1: gebruik van flits beperken


Flash is een klassiek voorbeeld van stijl boven inhoud en, hoewel het zeker zijn plaats heeft in professioneel webontwerp, moet het spaarzaam worden gebruikt wanneer u een website maakt. Zelfs als uw bezoekers de juiste flash-speler hebben (en velen niet), zal dit de downloadtijd van uw site verlengen. Flash is ook een van de ontwerpelementen van de website die nog niet toegankelijk is voor zoekmachines, wat betekent dat het alleen uw inspanningen voor zoekmachineoptimalisatie kan belemmeren.


# 2: Comprimeer uw afbeeldingen


Afbeeldingen zijn een goed voorbeeld van hoe uiterlijk misleidend kan zijn in professioneel webontwerp. U beseft misschien niet hoeveel ruimte ze innemen wanneer u een websiteontwerp maakt. Door uw afbeeldingen te comprimeren voordat u ze aan uw professionele webontwerp toevoegt, kunt u een GIF- of .JPEG-afbeelding verkleinen / verkleinen tot de helft van de oorspronkelijke grootte. U kunt ook de hoogte en het gewicht van uw afbeeldingen in uw HTML opgeven, wat de laadtijd kan verkorten.


# 3: Ruim je code op


Hoewel HTML-tekst veel sneller is dan grafische tekst, zijn er manieren om het nog sneller te maken. Pas op voor externe HTML-codering – zoals spaties, onnodige tags en zelfs witruimte – die de grootte van uw bestanden kunnen vergroten. Vergeet niet dat minder meer is en gebruik standaardwaarden voor tags of verwijder ze waar mogelijk.


# 4: Gebruik thumbnails


Thumbnails zijn een bijzonder handige website-ontwerptechniek voor e-commerce websites. Geef klanten een kleine, snel ladende afbeelding van uw product en laat ze beslissen of ze de grotere versie van de afbeelding willen bekijken.


# 5: Schakel over naar CSS


Veel webontwerpers gebruiken nu Cascading Style Sheets (CSS) in plaats van de meer traditionele tabelindeling. CSS is een stijltaal die een dubbel doel heeft bij professioneel webontwerp: het kan u tijd besparen wanneer u een website maakt en uw bezoekers tijd besparen door de paginagrootte en downloadtijd drastisch te verminderen.


# 6: Verlaag serververzoeken


Elk element van uw ontwerp dat wordt geladen vanaf een andere server – of het nu een afbeelding, een audioclip of een advertentie is – zal elke keer dat de pagina wordt geladen een HTTP-verzoek oproepen. Maak een website met beperkte externe inhoud om de laadtijd te verminderen.


# 7: let op paginagrootte


Zelfs als u alle bovenstaande tips gebruikt, kan uw paginagrootte nog steeds groot genoeg zijn om een ​​trage reactie te veroorzaken wanneer alle delen van uw website worden samengevoegd. Vergeet niet dat minder vaak meer te maken heeft met professioneel webontwerp en gebruik alleen de inhoud die absoluut noodzakelijk is. Het ideale paginaformaat is ongeveer 30 KB.
Wanneer u een website-ontwerp voor uw bedrijf maakt, gaat u een stap verder om ervoor te zorgen dat uw website de snelheid heeft die uw bezoekers nodig hebben – of het risico loopt voorbij te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *